Njemačka: Odnosi Turske i Rusije neće utjecati na turku ulogu u NATO-u

Njemačka ne vjeruje da će zatopljenje odnosa između Turske i Rusije utjecati na tursku ulogu u NATO savezu, priopćilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova u ponedjeljak.

Glasnogovornica je pozdravila poteze dviju zemalja u cilju okončanja tenzija nakon što je Turska srušila ruski zrakplov u blizini sirijske granice prošlog studenoga

Naglasila je također kako je bolja komunikacija važna s obzirom na uloge obje zemlje u okončanju rata u Siriji. “Ne vjerujemo da će približavanje Turske i Rusije imati posljedice na sigurnosno partnerstvo unutar NATO-a”, rekla je glasnogovornica Sawsan Chebli na redovitoj novinskoj konferenciji. “Turska jest i ostat će važan partner unutar NATO-a”.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan treba se sastati s ruskim kolegom Vladimirom Putinom u utorak u Sankt Petersburgu a teme razgovora bit će sirijski sukob, trgovina, energetika i obnova ruskih čarter letova za Tursku.

Chebli je ponovila kako bi ponovno uvođenje smrtne kazne u Turskoj onemogućilo njezin daljnji napredak u približavanju Europskoj uniji.

You may also like