Njemačka mora prestati davati lekcije iz proračuna

Njemačka mora prestati davati lekcije iz proračuna drugim europskim zemljama, tvrdi budući njemački ministar financija Olaf Scholz u intervjuu objavljenom u subotu.
Socijaldemokrat Scholz, koji bi trebao biti sljedeći šef ministarstva financija u vladi Angele Merkel, ocjenjuje da Njemačka “ne smije diktirati drugim europskim zemljama kako bi se trebale razvijati”, u intervjuu za časopis Der Spiegel.

“Pogreške su sigurno počinjene u prošlosti”, dodaje on, što je jasna aluzija na vrlo rigorozan stav koji je u prošlosti zauzimao konzervativac Wolfgang Schauble u svojoj zemlji i u Europi.

 Wolfgang Schauble je zapamćen u brojnim europskim zemljama kao osoba koja je pokušala isključiti Grčku iz euro zone u najgorem trenutku dužničke krize.

Angela Merkel morala je prepustiti to ključno ministarstvo socijaldemokratima kako bi postigla sporazum s koalicijom i ostala na vlasti.

Scholz tvrdi da će njegova stranka ostati privržena proračunskoj ravnoteži savezne države. “Socijaldemokrati žele solidne financije”, izjavio je sadašnji gradonačelnik Hamburga. (Agencije)

You may also like

0 comments