Nizozemski Philips povećava proizvodnju respiratora

Iz kompanije
Philips će povećati proizvodnju najpotrebnije zdravstvene opreme, napose respiratora, kako bi pomogao u dijagnostici i liječenju pacijenata od zaraze koronavirusom, priopćeno je iz te kompanije.

Philips je objavio da namjerava udvostručiti proizvodnju bolničkih respiratora u sljedećih osam tjedana te je četverostruko povećati do trećeg tromjesečja. “Trenutno proizvodimo oko tisuću respiratora tjedno, a planiramo tu brojku povećati na 2000 u idućim tjednima. Nastavit ćemo povećavati proizvodnju jer je potražnja ogromna”, izjavio je izvršni direktor Frans van Houten.

Van Houten je rekao da je kontaktirao glavne konkurente poput Draegera i Medtronica, koji također namjeravaju povećati proizvodnju. “Povećanje samo naše proizvodnje sigurno neće biti dovoljno, ali nadamo se da bismo zajedno mogli podmiriti potražnju”, rekao je.

Van Houten je kazao i kako se u Philipsu nadaju da će povećati proizvodnju i druge opreme potrebne u borbi protiv COVID-a-19, poput monitora koji prate vitalne funkcije, dijagnostičkih sustava i softverskih rješenja za bolnice namijenjene nadzoru i skrbi za pacijente na odjelima intenzivne njege.

Philips očekuje da će zaposliti dodatno proizvodno osoblje, ali i preusmjeriti sadašnje radnike na proizvodne linije, jer su ondje trenutno najpotrebniji. “No najvažnije je imati dobavljače koji će surađivati kako bi se se omogućilo povećanje proizvodnje”, rekao je Van Houten.

Unatoč povećanoj potražnji za zdravstvenom opremom, Philips očekuje da će epidemija koronavirusa naštetiti njegovim rezultatima u prvoj polovini 2020. godine. Philips je već ranije upozoravao o utjecaju pandemije na zaradu u prvom tromjesečju, budući da je potražnja za njegovim potrošačkim proizvodima pala, a svjetski su lanci opskrbe ozbiljno poremećeni.

You may also like

0 comments