Home Politika Nizozemska novinarka protjerana iz Turske

Nizozemska novinarka protjerana iz Turske

by Agencije

Nizozemska novinarka koja je uhićena u Turskoj dok je pratila sukobe između turske vojske i pripadnika Kurdistanske radničke stranke (PKK) na jugoistoku zemlje, bit će protjerana iz zemlje, rekao je u četvrtak njezin odvjetnik.

“Obaviješteni smo da će Frederike Geerdink biti protjerana iz zemlje, no nismo dobili nikakvo objašnjenje za takvu odluku”, rekao je za AFP jedan od njezinih odvjetnika, Ramazan Ay. “Žalit ćemo se na odluku”, kazao je.

Frederike Geerdink u Turskoj živi od 2006., a u subotu je uhićena dok je sa skupinom kurdskih prosvjednika, članova prokurdske Demokratske narodne stranke putovala regijom Juksekovom u jugoistočnoj pokrajini Hakari. Njezin odvjetnik kazao je da je novinarka u utorak službeno puštena na slobodu, no da je zadržana u policijskoj postaji u očekivanju protjerivanja iz zemlje. Neimenovani turski dužnosnik za AFP je rekao da Geerdink nije uhićena zbog svojih novinarskih aktivnosti već zato jer je bez dopuštenja ušla u područje za koje je potrebna dozvola turskih vlasti. Ulaskom u to područje “narušila je sigurnost”.

Related Posts