Ništa od istražnog povjerenstva za Agrokor

Zadnje radne sate prije odlaska na dvotjedni odmor zastupnici su u Saboru ipak uzburkali. Zbog glasanja o istražnom povjerenstvu stankama su zasuli predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.
Iza podneva zastupnici su zasjeli u klupe kako bi prionuli glasanju, no kako je prva točka bila glasnje o istražnom povjerenstvu u slučaju Agrokor, šefa Sabora Gordana Jandrokovića zastupnici su zasuli zahtjevima za stankom. ‘Tražimo stanku kako bi se dodatno konzultirali i kako bi kolegama iz HDZ-a dali priliku da još malo razmisle. Znam da su mnogi bili na predstavljanju knjige i da su impresionirani onime što je Dalić rekla. Ali ja vas moram izbaciti iz iluzije. Nije došlo do kraja ortačkog kapitalizma nego je on nastavljen’, poručio je SDP-ov Peđa Grbin.

Sa 74 glasova protiv i 48 za Sabor je odbio osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor. ‘Razmislite još jednom. Skrivate istinu što s desilo oko lex Agrokora. Milijune su zaradili vaši prijatelji, to im je omogućila vaša vlada. Zbog čega niste za povjerenstvo i zbog čega skrivate informacije? Dajte da građni čuju što je istina’, obratio se zastupnicima HDZ-a SDP-ov Gordan Maras.

HDZ-ov Branko Bačić također je zatražio stanku, ponovivši kako bi osnivanje istražnog povjerenstva bilo protuzakonito jer je za neka pitanja koje bi ono trebalo provjeravati otvoren sudbeni postupak. ‘Ne može se osnovati povjerenstvo. A s druge strane ova priča koja se pokušava nametnuti kako je afera Hotmail bila protuzakonita nije točna. Savjetnici su koristili sredstva vjerovnika. Po kaznenoj prijavi DORH je proveo izvide i nije bilo nezakonitosti’, pojasnio je Bačić.

Kako su i Živi zid i SDP zatražili stanku zbog istražnog povjerenstva, GLAS-ov Goran Beus Richembergh svoju je zatražio kako bi svima čestitao Dan reformacije, Slovencima njihov državni praznik, a Nijemcima Dan pismenosti.

Da izglasaju istržno povjerenstvo zatražio je i Mostov Nikola Grmoja, koji je podsjetio i na svjedočenje bivšeg guvernera Željka Rohatinskog u prvom istražnom povjerenstvu za Agrokor. Šef Sabora nakon toga odredio je stanku od deset minuta, a nakon nje odglasano je i o istražnom povjerenstvu. Sa 74 glasova protiv i 48 za Sabor je odbio osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor, javlja Tportal.

You may also like

0 comments