Nikolić očekuje dogovor s Vučićem

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić očekuje da će sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem postići dogovor koji je u interesu Srbije i ne želi nikakve podjele, izjavila je u četvrtak za rusku agenciju “Sputnjik” savjetnica predsjednika Nikolića, Stanislava Pak.
“Građani očekuju jedinstvo i slogu i jednostrane odluke štete čitavoj Srbiji. Snaga povjerenja građana ga obvezuje da nastavi aktivno sudjelovati u izvršnoj vlasti“, kazala je Pak.
Prema njezinim riječima, svako drugo rješenje bilo bi loše prije svega za Vučića, a potom i za cijelu Srbiju.
„Vijest o kandidaturi je iskorištena da ga pojedinci svrstaju uz neprijatelje Srbije i neprijatelje Vučića i SNS“, istaknula je Pak dodavši  da „njih dvojicu nitko ne može posvađati, iako to mnogi jedva čekaju”.
Ona je rekla da su “takvi pošli u obračun s Nikolićem jer, po njima, on nema pravo misliti kako zna što je dobro za Srbiju”.
“Zanimljivo je da nisu prenijeli predsjednikove riječi da će se prvi put oglasiti tek nakon postignutog dogovora s Aleksandrom Vučićem“, navela je ona.
Prema saznanjima Prve TV, Nikolić je  Vučiću uputio pismo kojim, u zamjenu za potporu njegovoj predsjedničkoj kandidaturi, traži čelno mjesto u Srpskoj naprednoj stranci i srbijanskoj vladi, a na to pismo Vučić nije odgovorio.
“Blic” navodi da je komunikacija između premijera i predsjednika Srbije “pukla” u srijedu navečer kada je neslužbeno objavljeno da bi se Nikolić kandidirao za šefa države i da “više nema nazad”.
Nikolić je tražio sve ono što je svojevremeno, kako on smatra, prepustio Vučiću: mjesto premijera i stranku, kaže sugovornik “Blica” koji tvrdi da je je imao uvid u pismo.
Po  tvrdnjama neimenovanih izvora iz vlade, “Vučić nema namjeru pozvati Nikolića”, a “i ne očekuje Nikolićev poziv”, jer ga “više ne zanima”.
U izjavi za “Kurir” Nikolić je ustvrdio da neće donositi nikakvu odluku prije dogovora s Vučićem i da “nikog neće stavljati pred svršeni čin”.
“Tako sam obećao i nikada ne gazim svoju riječ, mada je jasno da se SNS ponaša kao da nema vremena pričekati odgovor i zajedničku izjavu obećanu građanima. Ovako se ponašam zato što volim Srbiju, a ne vlast”, rekao je Nikolić.
Aktualni srbijanski predsjednik objavio na svom Twiter profilu u srijedu navečer, nakon što je dan ranije čelništvo SNS-a odlučilo za novog šefa države kandidirati Vučić,  da “nema uzmicanja ni povlačenja”,  a mediji su prenijeli da je on odlučio sudjelovati u izbornoj utrci.
Središnji odbor Srpske napredne stranke zakazao je sjednicu u petak kada će situacija oko Vučića i Nikolića biti jasnija.

(Agencije)

You may also like