Nije Mrsić jedini koji traži ostavku Bernardića

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, od ponedjeljka ujutro je na kušnji. Mirandu Mrsiću u kritikama vodstva stranke priključio se zastupnik i pobjednik lokalnih izbora Ivan Klarin, ali i potpredsjednica Sabora Milanka Opačić. Traži se ostavka uz poruku da je SDP loše prošao na izborima i da se manipulira rezultatima.

Ivan Klarin, jedan od rijetkih SDP-ovaca koji je pobijedio u prvom krugu, iz Tisnog poziva predsjednika Bernardića na ostavku. ‘Ne snalazi se dobro kao predsjednik i smatram da njegovim odlaskom treba provjetriti i pročistiti stranku’, kaže Klarin za Dnevnik Nove TV.

Bernardića napadom na kritičara brane drugi. ‘Gospodin Ivan Klarin je do prije četiri mjeseca bio šef županijske organizacije šibensko-kininske i pobjegao je uoči bitke’, kaže Franko Vidović, član predsjedništva SDP-a.

Zahtjeva za ostavkom ima još. Uz Miranda Mrsića, prvi se put oglasila SDP-ova potpredsjednica SaboraMilanka Opačić. ‘Nažalost u zadnjih šest mjeseci mi smo stranka koja iz mjeseca u mjesec gubi na rejtingu. To je zabrinjavajuće i mislim da Davor Bernardić, koji je postao veliki predmet ismijavanja na društvenim mrežama, mora razmisliti je li sposoban i dalje voditi SDP ili ne’, kaže Opačić. ‘Ne bih voljela da na sljedećim parlamentarnim izborima doživimo lošiji rezultat od ovog zadnjega i da se svedemo doista na jednu malu stranku koja će biti jedna mala čangrizava oporbena stranka’, kaže Opačić, dodajući da ne diže ruke od SDP-a. ‘Kako god bilo borit ću se da se SDP vrati na ono što smo imali, a to je 35 posto’, kaže Opačić.

Na pitanje boji li se izbacivanja iz stranke, Opačić odgovara: ‘Nakon 27 godina ako odluče da me zbog ovoga što govorim treba izbaciti iz stranke nemam ništa protiv.’

You may also like

0 comments