Home Ekonomija NIESR: Gospodarske aktivnosti Britanije smanjene u srpnju

NIESR: Gospodarske aktivnosti Britanije smanjene u srpnju

by Agencije

Aktivnosti u britanskom gospodarstvu smanjene su u srpnju nakon što su građani na referendumu glasali za izlazak iz Europske unije, procjenjuju u utjecajnom institutu za ekonomska i društvena istraživanja NIESR.

U prošlom mjesecu gospodarske su aktivnosti u Britaniji smanjene oko 0,2 posto, pokazuju u utorak objavljene procjene instituta, čime je tempo rasta u drugom tromjesečju prepolovljen u odnosu na prva tri ovogodišnja mjeseca i iznosio je 0,3 posto. “Profil mjesečnih trendova upućuje na slab početak trećeg tromjesečja, uz pad aktivnosti u srpnju”, kazao je James Warren iz NIESR-a.

“Naše procjene naznačuju da su šanse za tehničku recesiju do kraja 2017. pedeset prema pedeset”, dodao je Warren, ponovivši ekonomsku procjenu instituta iz prošlog mjeseca, kojom su osjetno snižene prognoze gospodarskog rasta u ovoj i idućoj godini. Istraživanja također signaliziraju oštar pad aktivnosti u privatnom sektoru nakon 23. lipnja i referenduma o članstvu u EU iako su podaci o usporavanju osobne potrošnje mješoviti.

Related Posts