Neto dobit Janafa 54 milijuna kuna

Jadranski naftovod (Janaf) je u prvom tromjesečju ostvario neto dobit od 53,8 milijuna kuna, što je porast od 85 posto u odnosu na isto razdoblje lani, objavili su u srijedu iz te tvrtke. Bruto dobit iznosi 67,2 milijuna kuna, a neto dobit 53,8 milijuna kuna, što je porast dobiti za 85 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, navodi se u priopćenju.

Ukupni su konsolidirani prihodi porasli 18,8 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznose 175,4 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi manji za 2,9 posto i iznose 108,2 milijuna kuna. Prihodi od temeljne djelatnosti tvrtke – transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata veći su za 23,9 posto.

Prihodi od transporta nafte čine 60,6 posto prihoda od temeljne djelatnosti društva,a povećani su za 18,6 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine najvećim dijelom zbog ugovorenih novih poslova transporta nafte za sve inozemne kupce, ističu u tvrtki.

Ostvareni prihodi od skladištenja nafte čine 27,9 posto prihoda iz temeljne djelatnosti, a veći su za 53,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, što je rezultat povećanih aktivnosti vezanih uz dovođenje novih inozemnih kupaca i sklapanje novih ugovora za usluge skladištenja nafte.Prihodi od skladištenja derivata na razini su prošlogodišnjih i čine 11,5 posto prihoda od temeljne djelatnosti Društva.

Od ukupno ostvarenih poslovnih prihoda u prvom kvartalu ove godine 74 posto je ostvareno od poslovanja s inozemnim kupcima.Ukupna ulaganja u investicije u petogodišnjem razdoblju zaključno s 2015. godinom iznosila su 1,04 milijarde kuna te je veliki dio planiranih investicija iz navedenog razdoblja i završen.

Investicije u tijeku na dan 31. ožujka 2016. iznose 380,1 milijuna kuna  JANAF je za 2016. ugovorio poslove za transport nafte i skladištenje nafte i naftnih derivata ukupne vrijednost oko 630 milijuna kuna, koji su siguran pokazatelj nastavka rasta poslovnih aktivnosti, što rezultira i dobrim poslovnim rezultatima, ističu u tvrtki.

You may also like

0 comments