Home Geopolitika Netanyahu odbacio francusku inicijativu

Netanyahu odbacio francusku inicijativu

by Agencije

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odbacio je francuski prijedlog međunarodne konferencije koja bi trebala pokrenuti zamrli mirovni proces s Palestincima i umjesto toga je u ponedjeljak predložio bilateralne izraelsko-palestinske razgovore u Parizu.

Bilateralni pregovori “jedini su način napretka prema miru”, rekao je Netanyahu na sastanku s francuskim premijerom Manuelom Vallsom. “Čuo sam Netanyahuov prijedlog. O tome ću izvijestiti predsjednika Republike Francoisa Hollandea”, rekao je Valls za boravka u Izraelu, a u utorak će posjetiti palestinska područja.

Valls se sastao s Netanyahuom kako bi obranio francuski prijedlog da se međunarodna mirovna konferencija održi u jesen. Da bi pripremili tu jesensku mirovnu konferenciju šefovi diplomacije iz dvadesetak zemalja i međunarodne organizacije trebali bi održati sastanak u Parizu 3. lipnja, ali bez palestinskih i izraelskih predstavnika.

Netanyahu se stalno protivi zamisli o međunarodnoj konferenciji te ističe da je uvijek spreman razgovarati s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom bilo kada i na bilo kojem mjestu.

Related Posts