Nestašice i rast cijena prijete hrvatskom turizmu

Analiza Poslovnog dnevnika

Kratko je trajala euforija uspješne ljetne sezone, nakon pandemije virusa turizam je snašla iduća kriza, jednako neizvjesna – globalna poskupljenja i nestašice energenata, robe, materijala i proizvoda nova su ozbiljna prijetnja turističkom biznisu, a posljedice koje će izazvati tek se počinju nazirati.

Zasad je najteže pogođena djelatnost rent a cara, a puno lakše nije ni agencijama i ugostiteljstvu, koji ne samo da ne mogu planirati cijene, već i ne znaju hoće li na proljeće moći isporučiti usluge tržištu koje bilježi visoku potražnju. Ako turisti i uspiju odsjesti u hotelu, pojesti večeru u restoranu i unajmiti vozilo, to bi u 2022. mogli papreno platiti.

“U normalnim godinama ovo bi bilo razdoblje kad se ugovaraju poslovi s dobavljačima i kupcima, između velikih organizatora putovanja, agencija, hotela, kampova, definiraju se paket aranžmani, potrebe za uslugama prijevoza, nabavljaju automobili za najam.

Pandemija je te procese uzdrmala pa nije bilo potražnje i sve se svelo na preživljavanje i rezanje troškova, a sad imamo situaciju da smo naglo dobili potražnju, ali jako je teško sastaviti ponudu”, pojašnjava za Poslovni dnevnik Boris Žgomba, predsjednik Uprave najveće domaće agencije Uniline i predsjednik udruženja agencija Hrvatske gospodarske komore.

Na turizam u svim segmentima jednako će utjecati i rast cijena i kašnjenja u isporukama, odnosno nestašice. Kako je to djelatnost koja objedinjuje niz drugih, u pitanje će doći sve od hrane i pića do transfera, čartera, autobusa, higijenskih proizvoda, ambalaža, namještaja, ručnika…

Građani, volonteri i zaposlenici Jamnice čistili su obalu rijeke Kupe kako bi učinili okoliš ljepšim i čišćim

Budući da za Hrvatsku slijede mjeseci niske sezone, to se kod nekih neće manifestirati prije proljeća, a teško je planirati kakva će tad biti situacija. No, planiranje je upravo ključna riječ u sektoru, najviše u segmentu cjenovne politike.

Prodavatelji usluga su trenutačno u najvećem problemu, jer imaju situaciju da se cijene mijenjaju na dnevnoj bazi, što znači da ugovorena cijena, koja se definirala u normalnim vremenima, više ne može preživjeti.

Nemaju nikakav input za formiranje cijena, a ako se pokušaju zaštititi i postave previsoku cijenu, u velikom su riziku da ne budu konkurentni. A želimo li da nam gosti dođu 1. travnja i krenemo s predsezonom, mi bismo sada trebali imati kalkulaciju za partnere, kako bi oni mogli formirati cijene”, kaže Žgomba.

Istodobno, iz razgovora s velikim organizatorima putovanja saznaje se da je potražnja za Hrvatsku za 2022. visoka. Transport je za turizam posebno važna i jako upitna stavka u narednom periodu, bilo po pitanju javnog prijevoza ili najma vozila. U ovom trenutku neizvjesno je kako će se u idućim tjednima i mjesecima kretati ponuda i cijene aviokompanija, od redovnih linija do čartera, kao i autobusera i organizatora transfera, piše Poslovni dnevnik.

You may also like

0 comments