Nestao brod s ruskim LNG-om za američko tržište

Krajem prošlog tjedna Bloomberg je objavio da je tanker koji nosi ruski plin za SAD, iznenada nadomak obale te države napravio zaokret i uputio se ka Europi.

Zbog čega se nadomak cilja okrenuo prema španjolskoj luci nije jasno, ali Sputnjik prenosi da im je u kompaniji Engie, koja je vlasnik tankera koji prevozi ruski plin, rečeno da se krajnje odredište nije promijenilo.

“Još uvijek je to američki grad Everett, ali datum isporuke je prilagođen zbog vremenskih razloga”, navode u toj kompaniji.

Ta izjava stiže nakon što je Bloomberg izvjestio da tanker koji prevozi ruski LNG umesto u Everett ide ka španjolskoj luci Algeciras blizu Gibraltara, gde bi trebao stići sljedećeg tjedna.

Unatoč činjenici da je tanker u vlasništvu kompanije Engie, prenosi se plin iz ruskog postrojenja Yamal, sudeći prema pisanju ruskog lista Komersant.

Ruski list Izvestia, sa druge strane, citira Jurija Melihov, glasnogovornika ruske kompanije Novatek, koja je suvlasnik projekta Yamal LNG, a koji navodi da je kompanija prodala plin trgovcu i da više nije odgovorna za njegov transport.

You may also like