Nenad Bakić postao većinski vlasnik Varteksa

 Varaždinski Varteks uspio je skupiti 24,5 milijuna kuna koja su bila potreban za stabilizaciju poslovanja. Većinu svježeg kapitala osigurao je poduzetnik Nenad Bakić te je postao većinski vlasnik varaždinske kompanije, piše tportal.
Nenad Bakić uplatio je 20 milijuna (81,6 posto), a predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec 4,5 milijuna kuna (18,4 posto).

Prije dokapitalizacije Bakić je bio najveći pojedinačni dioničar sa 17 posto vlasništva, a nakon uplate dodatnog kapitala preuzeo je većinski udjel u vlasništvu u nekadašnjem varaždinskom tekstilnom divu.

“Ukupno je dakle upisano nešto manje od 25 milijuna kuna, a rezultat je to da sam se našao s, ako dobro računam, 48,2 posto vlasništva, odnosno 50,5 posto, ako se izuzmu trezorske dionice, odnosno s povezanim osobama oko 51 posto. To zasigurno nije situacija u kojoj sam se želio naći (još jedna briga na vratu, uz veliki financijski angažman), ali što je – tu je, to ćemo pretvoriti u priliku”, napisao je Bakić na svom blogu.

“Kako investicijski fond Valtegra ipak nije ušao u dokapitalizaciju tvrtke, Varteks je došao baš do samog ruba pa je situacija bila takva da nije bilo ni dovoljno robe u dućanima”, otkriva Bakić, koji vjeruje da nova uprava može napraviti zaokret u poslovanju.

You may also like

0 comments