Nema koalicije s HDZ-om, izbori su rješenje

Predsjednik SDP-a je kandidat za premijera, poručio je u ponedjeljak čelnik SDP-a Davor Bernardić iz Krapine, upitan kako tumači izjavu SDP-ovog saborskog zastupnika Siniše Hajdaš Dončića kako ne treba isključiti opciju da njegova stranka za premijerskog kandidata na idućim parlamentarnim izborima istakne nekog drugog, a ne njega kao predsjednika SDP-a.

Bernardić je stao pred novinare nakon sjednice stranačkog Predsjedništva, koje je u Krapini raspravljalo o strateškoj suradnji s HSS-om i koaliciji za iduće parlamentarne izbore, koje u SDP-u žele da se raspišu što prije te “prekine agonija stagnacije i nazadovanja koji traju već godinu i pol dana”. Novinare je zanimalo kako tumači “sve glasnija razmišljanja dijela članova SDP-a” da on (Bernardić) nije najbolja opcija za premijera te da bi netko drugi to trebao biti prvi čovjek stranke, posebno nakon spomenute izjave Hajdaša Dončića te medijskih nagađanja da dio SDP-ovaca za premijerskog kandidata želi Zvonimira Mršića, na što je Bernardić odgovorio kako to još od nikoga nije čuo.

Onaj tko je dobio povjerenje SDP-ova članstva ide po povjerenje birača

“Onaj tko je dobio povjerenje članica i članova SDP-a ide po povjerenje birača. Predsjednik stranke je kandidat za premijera. Računam na Zvonka Mršića, računam na sve ljude koji Hrvatskoj mogu pomoći da krene naprijed. Naš zadatak je da Hrvatska ne stoji, već ide naprijed”, poručio je Bernardić. Inače, Hajdaš Dončić nedavno je za N! televiziju, upitan bi li podržao Bernardića za premijera, odgovorio kako je SDP jednom imao takvu mogućnost (s Ljubom Jurčićem kao kandidatom) te pokušao formirati Vladu i osvojiti izbore, ali da takav način funkcioniranja ipak nije ostvaren

Upitan bi li Mršić bio bolji kandidat za premijera od Bernardića, odgovorio je: “O kandidatu za premijera odlučit će stranačka tijela, imamo predsjednika koji ima određene mogućnosti da bude naš kandidat za premijera, ali ne trebamo isključiti i druge opcije, pustit ćemo vremenu. Neće biti ista pozicija Bernardića danas, za četiri mjeseca ili godinu dana. O svemu ćemo razgovarati”, kazao je Hajdaš Dončić prije desetak dana.

Plenković je lagao da ima većinu i više mu nitko ne vjeruje

Bernardić je iz Krapine prozvao premijera Andreja Plenkovića da je lagao kad je javnost uvjeravao da ima parlamentarnu većinu. “Premijer Andrej Plenković je lagao da ima većinu i 76 ruku u Saboru i više mu nitko ne vjeruje”, poručio je predsjednik SDP-a.

“Mi smo ih pozivali i prije šest mjeseci na razgovore o budućnosti Hrvatske, da vidimo što zajedno možemo napraviti za našu zemlju. Sada bi bilo kakav razgovor bio potpuno neiskren”, dodao je Bernardić. Uvjeren je da bi za Hrvatsku bilo najbolje da izbori budu što prije, a na pitanje smatra li mogućom veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a odgovorio je da “koalicija s HDZ-om, koji napada novinare, nacionalne manjine i štiti sukob interesa, nije opcija”.

You may also like

0 comments