Neformalni sastanak vrha HDZ-a, kako objasniti članstvu novu situaciju

Vrh HDZ-a neformalno se sastao odmah nakon što je Tomislav Karamarko napustio prostorije Mosta. “Sada nam je najvažnije kako će članovi stranke sve ovo primiti. Morat ćemo im detaljno i vrlo jasno objasniti što se događalo”, rekao nam je sinoć jedan od najbližih Karamarkovih suradnika.

Cijelu večer zvonio je i telefon u Središnjici HDZ-a, a reakcije članova bile su pozitivne za Karamarkov potez. “Svi su nam poručivali da je bilo dosta ucjenjivanja i borbe za fotelje. Naš predsjednik stranke pokazao je da je čvrst i hrabar, a to je najvažnije za političara”, kaže visokopozicionirani HDZ-ovac, prenosi Jutarnji list.

Nezadovoljstvo tripartitnom Vladom u HDZ-u su mnogi iskazali već u četvrtak, time da je pritisak na Karamarka da od toga odustane bio najjači u petak ujutro. Mnogi istaknuti HDZ-ovci upozoravali su šefa stranke da će članovi na terenu krajnje negativno dočekati bilo kakvu koaliciju sa SDP-om i da bi to mogao biti povod za bunu protiv vodstva stranke. Karamarko se u petak konzultirao s mnogim istaknutim HDZ-ovcima kako bi čuo njihovo mišljenje o suradnji sa SDP-om. Dogovor najviših dužnosnika HDZ-a trajao je u subotu do kasno navečer, a razgovori će biti nastavljen i u nedjelju.

You may also like

0 comments