Neformalne sankcije nagrizuju rusku nuklearnu industriju

Politika neformalnih sankcija protiv ruske nuklearne industrije u inozemstvu se nastavlja, rekao je predsjednik ruske državne tvrtke “Rosatom”, Sergej Kirinenko u intervjuu za televiziju NTV.

Politika neformalnih sankcija protiv ruske nuklearne industrije u inozemstvu se nastavlja, rekao je predsjednik ruske državne tvrtke “Rosatom”, Sergej Kirinenko u intervjuu za televiziju NTV, postavljenom u nedjelju na stranicu te televizijske postaje, odgovarajući na pitanje o utjecaju geopolitike na dotičnu industriju. “S točke gledišta politike, ruska nuklearna industrija nije pod sankcijama”, – naglasio je. Međutim, postoje neuspjeli pokušaji, “no čitav niz naših narudžbi govori o dobrim signalima od strane naših klijenata”, – rekao je.

Po riječima Kirinenka, takve priče se redovno pоjavljuju. “Tim više, što polazimo od činjenice, što mi nikada nismo imali odlične uvjete, uvijel smo živjeli u uvjetima jake konkurencije. Tržište atomske energije – je političko tržište, sa jakom konkurencijom. To znači, da je naša dužnost davati ponude sa jasnim setom povlastica, pojasnio je.

Po mišljenju top menadžera, najbitnije je krajnji korisnik zainteresiran za projekt, tada naši klijenti prevladaju čak i političke probleme.” Kako je naglasio Kirinenko “za mene je najvažniji argument to što svugdje gdje smo mi gradili nuklearne elektrane, klijent je tražio izgradnju dodatnih”, prenosi Interfax.

You may also like