Predsjednica vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ustvrdila je u nedjelju u Banja Luci kako njezin stranački šef i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije primio nikakvo zlato kao mito dodajući kako su to “nebuloze” koje promiče oporba.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ranije tijekom dana je najavio kako će od Tužiteljstva BiH tražiti pokretanje istrage čiji je cilj utvrditi je li Dodik od ruskog poduzetnika Olega Burlakova svojedobno uzeo kilogram zlata. O tome je spreman svjedočiti Gordan Milinić, bivši veleposlanikBiH u Rusiji koji je izjavio kako je osobno bio nazočan kada je Burlakov Dodiku predao zlato.

Komentirajući Mektićeve najave Cvijanović je kazala kako je u pozadini svega nastojanje stranaka koje su u oporbi u RS-u da skrenu pozornost s “izdajničke politike” koju navodno vode u tijelima vlasti na državnoj razini gdje su pak dio vladajuće koalicije. “To su priče koje trebaju zabaviti narod”, kazala je Cvijanović na konferenciji za novinstvo. Za Milinića je kazala da ne može biti vjerodostojan svjedok jer se za njegovo djelovanje u diplomatskoj službi, kako tvrdi, veže cijeli niz afera. Najavila je kako će Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) zbog svega Milinića tužiti za klevetu.

Related Posts