Home Geopolitika NATO oprema svoje istočne granice, stigli helikopteri na istok Njemačke

NATO oprema svoje istočne granice, stigli helikopteri na istok Njemačke

by Energypress.net

Vojni helikopteri i kamioni američke zrakoplovne brigade, koja će u okviru Sjevernoatlantskog saveza biti prebačena u istočnu Europu, stigli su u njemačku luku Bremerhaven.

U Njemačku su ukupno stigla 94 helikoptera i nekoliko kamiona desete borbene zrakoplovne brigade s baze Fort Drum u državi New York, prenosi Vzgljad. U nedjelju su američki vojnici u luci Bremerhaven započeli istovar helikoptera Chinook, Apache i Black Hawk koji će zatim biti prebačeni u američku vojnu bazu u Illesheim u Bavarskoj.

Dio tehnike će u utorak biti prebačen u baze NATO-a u Litvi, Poljskoj i Rumunjskoj u okviru operacije proširenja Sjevernoatlantskog saveza na istok “Atlantska odlučnost”. Krajem siječnja je priopćeno da će Latvija, Estonija i Litva dobiti američke tenkove M1A2 Abrams. To ukazuje da je Washington i dalje privržen svojim obvezama zaštite saveznika.

Sredinom siječnja aktivisti u Njemačkoj su održali akciju protiv slanja oklopne brigade Sjevernoatlantskog saveza u istočnu Europu sc iljem da se Moskvi pokaže moć i jedinstvo NATO-a.

Related Posts