Home Politika Nastavljeni pregovori vlade i sindikata o povećanju osnovice plaća u javnim službama

Nastavljeni pregovori vlade i sindikata o povećanju osnovice plaća u javnim službama

by admin

Pregovori vladinog i sindikalnog pregovaračkog tima o povećanju osnovice plaća u javnim službama za šest posto prema sporazumu vezano uz rast BDP-a započeli su u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u petak poslijepodne.

Sporazumom je utvrđeno povećanje osnovice plaća za šest posto, ostvari li se rast BDP-a za više od dva posto u dva uzastopna tromjesečja.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić odgovarajući na novinarski upit, uoči sastanka rekao je kako je svima poznato kakve su financijske mogućnosti i dodao da je potreban kompromis i izrazio uvjerenje da će obje strane pokazati razumijevanje. Dobra volja sve riješi, poručio je Kujundžić.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić izjavio je da su došli na pregovore u dobroj vjeri i kako očekuje postizanje kompromisa. „Vremena nema puno do donošenja proračuna ali ako bude dobre volje sve se može stići, a ako ne bude ni godina dana neće biti dovoljna“, rekao je Babić.

Nije želio reći je li mješovita radna skupina utvrdila visinu iznosa potrebnog za isplatu uvećane osnovice plaće.

Glavna tajnica Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi Ljubica Pilić izrazila je uvjerenost  kako i na vladinoj strani postoji spremnost za postizanje dogovora. „Imamo strpljenja da postignemo pravednu cijenu rada utvrđenu 2006, 2009. i 2011. i nastavljamo ono što smo radili svih ovih godina, a u čemu su sudjelovali i mnogi sadašnji ministri. Iskreno se nadam da smo blizu cilja i da ćemo ga ostvariti“, rekla je Pilić.

(Agencija)

Related Posts