Home Bosna i Hercegovina Nasilje u ime vjere je grijeh

Nasilje u ime vjere je grijeh

by admin

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović u petak je u Sarajevu predvodio središnju molitvu u povodu blagdana Ramazanskog bajrama i tom je prigodom pozvao sve muslimane da učine što je u njihovoj moći kako bi se BiH konačno pokrenula iz općeg zastoja i letargije dok je istodobno oštro kritizirao nasilje i razaranje koje se u ime Islama provodi u različitim dijelovima svijeta.

“Sukobi koje gledamo, destrukcija, teror i militarizacija vode uništenju i kraju muslimanskih društava. To je čista izdaja ideja islama i Poslanika, kao uzora zajednice i prve generacije muslimana”, rekao je Kavazović u svojoj hutbi (propovjedi) tijekom molitve u Gazi Husrev-begovoj džamiji.

Reis Kavazović je pozvao muslimane u BiH da budu potpuno na strani onih koji kažu da je najvažnija borba učiniti ljude sretnijim, dati im nadu i učiniti društvom dobrim za sve njegove članove. Vjernicima u BiH posebice je poručio kako moraju preuzeti punu odgovornost za stanje u kojemu se zemlja nalazi. “Već dugo govorimo da je nužno provesti reforme, kao da to netko drugi, a ne mi treba učiniti i kao da su one potrebne nekome drugom a ne nama. Nema nikakve sumnje da to nije moguće bez zajedničkog truda i žrtve svih članova društva, koje mora biti odlučno, a teret jednako raspoređen, prema sposobnostima svakoga člana da ga se ponese”, rekao je reis Kavazović podsjećajući kako je BiH opterećena nizom teških problema s čijim se rješevanjem više ne smije čekati.

Vjernike okupljene u Gazi Husrev-begovoj džamiji potaknuo je da svojim djelima budu primjer kako se može i treba raditi za opće dobro a sve je pozvao da se ponašaju kao razumne i plemenite osobe. “Izbjegavajmo svađe i prepirke o onome u čemu nema koristi, a u čemu je šteta očita. Praštajmo jedni drugima jer to učvršćuje veze među ljudima i narodima”, poručio je poglavar bosanskohercegovačkih muslimana.

Related Posts