Napeti odnosi Agrokora i Coca Cole – Ramljak zaustavio narudžbe

Odnosi između Agrokora i Coca-Cole vrlo su napeti, a ilustriraju to poluprazne police i hladnjaci na prodajnim mjestima Tiska i Konzuma, piše tportal. Za probleme u odnosima pročulo se krajem prošle godine, kada je Coca-Cola izvršila pritisak na Agrokor uskrativši isporuku svojih proizvoda Konzumu u Bosni i Hercegovini.

Coca-Cola se više ne može primjerice kupiti na većini kioska Tiska te oni kao alternativu nude vlastitu Sky Colu. Coca-Cole i ostalih proizvoda zasad ima na policama Konzuma, no šef Agrokora Ante Ramljak naručuje minimalne količine nove robe jer od njega traže avansno plaćanje. Rupe na policama krpaju se slaganjem većih količina Sky Cole i ostalih proizvoda koje puni Jamnica.

Agrokor i Coca-Cola se tako drže u pat poziciji: Ramljak na zahtjeve za avansnim plaćanjem odgovara minimalnim narudžbama. To bi uskoro mogla biti uvertira u novu rundu problema za posrnuli Agrokor.

Veliko je pitanje kako će Konzum zadržati ili privući nove kupce jer se sva prodajna mjesta ne opskrbljuju potrebnim količinama robe. S vremena na vrijeme pojave se i špekulacije da Coca-Cola pritišće Agrokor zato što od njega pokušava kupiti Jamnicu.

Međutim ovaj put za tportal u Agrokoru demantiraju da s Coca-Colom pregovaraju o prodaji te tvrtke, dok Coca-Cola poručuje da ne komentira glasine. Govori se da je za Jamnicu zagrijana i Atlantic grupa Emila Tedeschija, no i oni demantiraju da pregovaraju o njenom preuzimanju.

Razgovori s njima, kao i sa svim drugim dobavljačima, i dalje nesmetano traju. Coca-Cola sada ne može preuzeti Jamnicu, kao što nitko ne može preuzimati tvrtke iz sastava Agrokora sve dok je na snazi Zakon o izvanrednoj upravi. Osim toga, Jamnica, ali i ostale Agrokorove tvrtke toliko su opterećene jamstvima da ih nitko neće preuzimati dok se ne postigne nagodba.

You may also like

0 comments