Napadač na Hajdukovića izbačen iz SDP-a

SDP
Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas u ponedjeljak je izvijestio da je Predsjedništvo stranke na hitnoj telefonskoj sjednici iz stranke izbacilo i dalo otkaz višem stručnom suradniku Tomislavu Mikulinu zbog fizičkog napada na stranačkog kolegu Domagoja Hajdukovića.

Na hitnoj telefonskoj sjednici Predsjedništvo SDP-a isključilo je iz članstva stranke Tomislava Mikulina i ujedno ga udaljilo s radnog mjesta. Povod tomu je fizički napad na saborskog zastupnika i člana Predsjedništva SDP-a Domagoja Hajdukovića, kazao je Vukas na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Jasno i glasno naglašavamo da mi u SDP-u imamo nultu stopu tolerancije na nasilje, poručio je Vukas.

Mikulin je fizički napao člana Predsjedništva, predsjednika organizacije osječko-baranjskog SDP-a i koordinatora za četvrtu izbornu jedinicu, i to su tri dovoljna ključna elementa za udaljenje iz stranke, a kao viši stručni suradnik u Uredu predsjednika SDP-a takvo ponašanje ne može sebi dopustiti, istaknuo je.

Dodao je da Mikulin inače nije konfliktna osoba.

Na pitanje je li mu poznat povod napada Mikulina na Hajdukovića u Osijeku, Vukas je odgovorio “to nije naša briga, mi možemo komentirati samo naše odluke, a policija će dalje istraživati i vjerujemo da će napraviti svoj posao kako treba”.

Upitan ostaje li Hajduković i dalje koordinator i predvodnik izborne liste Restart koalicije u četvrtoj izbornoj jedinici, Vukas je kazao da o tome, nakon svih tih jutrošnjih turbulencija, nisu ni razmišljali nego će to dalje razmatrati na središnjim tijelima stranke.

You may also like