Napadač iz Tel Aviva ubio još jednu osobu

Napadač koji je je u petak u baru u središtu Tel Aviva ubio dvije osobe, pobjegao je pješice i ušao u taksi koji ga je odvezao u sjeverni dio grada, a prije izlaska iz vozila ubio je vozača, izvijestili su u ponedjeljak izraelski mediji koji su i objavili identitet osumnjičenika.

Policija je ranije priopćila da je mrtav taksist pronađen na pješačanim dinama u sjevernom dijelu Tel Aviva otprilike sat vremena nakon pucnjave u središtu grada. Glasnogovornik policije Micky Rosenfeld potvrdio je kako se vjeruje da je isti napadač ubio taksista. Po njegovim riječima, osumnjičeni je vjerojatno i dalje naoružan i mogao bi ponovno napasti. Napadač je u petak poslijepodne otvorio vatru u telavivskoj ulici Dizengoff i pritom ubio dvojicu mladića u jednome baru, a sedam osoba ozlijedio.

Izrelski mediji prenijeli su u subotu da je za napad osumnjičeni Nashat Milhem iz arapskog grada Ar’are u sjevernom Izraelu, za kojega kažu da ima policijski dosje, da je bio priveden za napad na vojnika i da mu motivi nisu nacionalistički već posljedica mentalnih poremećaja zbog uživanja droge.  Pobjegao je pješice nakon napada, rekli su policijski izvori, koji su željeli ostati anonimni, za Times of Israel i druge izraelske medije. Nakon toga uzeo je taksi i odvezao se na sjever gdje je ubio vozača, kazali su izvori.  Potraga za osumnjičenim se nastavlja.

You may also like

0 comments