Napad na Ljubasa tretira se kao pokušaj ubojstva

Nepoznatog napadača, koji je u ponedjeljak navečer iz zasad nepoznatog razloga kod bezninske postaje na Selskoj cesti teško ozlijedio poduzetnika Michaela Ljubasa, zagrebačka policija tereti za pokušaj ubojstva.

Policija istražuje zbog čega je nepoznati počinitelj vatrenim oružjem ozlijedio 47-godišnjaka, koji je, među ostalim, vlasnik internetskog portala Dnevno.hr i tjednika 7Dnevno. Zasad ostaje nepoznato je li Ljubas bio žrtva pljačke bezinske postaje, kako je to osobno rekao odvjetniku ili je bio meta napada. Odvjetnik Zvonimir Hodak izjavio je Hini u ponedjeljak navečer da je razgovarao s Ljubasom, koji tvrdi da je ranjen u pokušaju pljačke na benzinskoj postaji.

Da nije bila riječ o “običnom” zločinu pokazuje i to što na očevidu, uz mnoštvo kriminalističkih službenika, bili i visokorangirani policijski dužnosnici. Ljubasu je liječnička pomoć pružena u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. U napadu su oštećeni jedan osobni i jedan teretni automobil, a kriminalističko istraživanje je u tijeku, izvijestila je policija.

You may also like