Nakon što ispitaju svjedoke, Todorić će se predati britanskoj policiji?

Ivica Todorić ovih bi se dana sam mogao predati policiji u Londonu, a po savjetu svojih odvjetnika.
Hrvatska je navodno dostavila britanskoj policiji informaciju o adresi na kojoj se Todorić nalazi u Londonu, te bi njegova odluka da sam ode u policiju zapravo trebala prevenirati moguće uhićenje.

N1 neslužbeno doznaje, naime, da je Hrvatska britanskim kolegama uputila zahtjev za njegovim uhićenjem.

Savjet odvjetnika u ovakvim slučajevima uglavnom je – samoinicijativan odlazak tražene osobe i predaja vlastima zemlje u kojoj su se skrili. Prema informacijima kojima raspolažemo, nakon predaje policiji, Todorićevi odvjetnici će odmah pokrenuti postupak zaštite od ekstradikcije s obrazloženjem zaštite od političkog progona.

Isto tako navodno je posljednjih dana Todorić i skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

Bavi li se britanska NCA (National Crime Agency) radnjama vezanim uz uhićenje Todorića?

Glasnogovornik NCA Aaron Payne kazao je za N1 ‘ne može ni potvrditi ni osporiti našu informaciju o tome radi li NCA na uhićenju Ivice Todorića’. NCA, podsjetimo, nije jedina institucija koja se može baviti ovim slučajem – tu je i britansko Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo unutarnjih poslova…, dodaje naša reporterka.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je na otvorenju treće poslovne konferencije domovinske i iseljene Hrvatske „MEETING G2.3“. Komentirala je najnovije informacije vezane za Ivicu Todorića, ali i pojasnila svoj odnos s premijerom oko Povjerenstva za Agrokor.

Upitana zna li gdje se nalazi Ivica Todorić Predsjendica je kazala: “Ne znam njegovu adresu, čula sam da je u Velikoj Britaniji, ali ne znam na kojoj adresi”.

Grabar Kitarović pojasnila je i suprotstavljene stavove u odnosu na premijera Plenkovića oko Istražnog povjerenstva za Agrokor.

“Želim da je sve transparentno, da javnost zna istinu. Svjesna sam da su postojala zakonska ograničenja, ali mislim da je fleksibilnost potrebna i da se zakoni mogu mijenjati kad je interes javnosti velik i da se raščisti situacija tako da svi koji su krivi i koji su doveli do ove situacije s Agrokorom za to i odgovaraju. Ovo je doista najveći skandal i afera koja jako utječe na stabilnost gospodarstva, kreditore i kooperante”, rekla je Grabar Kitarović.

You may also like