Nakon smrti osnivača, problemi s kriptovalutama

Oko 180 milijuna kanadskih dolara u kriptovalutama zamrznuto je na korisničkim računima Quadrige nakon što je osnivač te platforme za trgovinu valutama, jedina osoba koja je imala lozinku za pristup, iznenada umro u prosincu.
Add content here
Gerald Cotten umro je u dobi od 30 godina uslijed komplikacija zbog Kronove bolesti dok je volontirao u sirotištu u Indiji, objavila je facebook stranica Quadriga CX 14. siječnja. Platforma preko koje se trguje bitcoinom, litecoinom i ethereumom, zatražila je kreditorsku zaštitu na Vrhovnom sudu Nove Scotije prošlog tjedna. Quadriga ima 363 tisuće registriranih korisnika i duguje gotovo 250 milijuna kanadskih dolara u kriptovalutama pogođenim korisnicima, prema izjavi koju je u ime kompanije dala udovica osnivača, Jennifer Robertson.

Robertson navodi u izjavi da se u računalu Cottena nalazi “digitalni novčanik” u kriptovalutama i da mu se jedino može fizički pristupiti, a ne online te da je od njegove smrti “oko 180 milijuna dolara u kriptovalutama zamrznuto”.

Robertson tvrdi da nije bila uključena u posao Cottena dok je bio živ te da ne zna lozinke. “Nakon opetanovih potraga, nisam uspjela pronaći je li ih negdje zapisao”, dodala je Robertson.

You may also like

0 comments