Home Ekonomija Nakić: Oni su ekonomski liberali s boljševičkim društvenim programom

Nakić: Oni su ekonomski liberali s boljševičkim društvenim programom

by Energypress.net

Povodom projekcije proračuna stranke Pametno, ali i njihovog djelovanja u drugim društvenim nišama, oglasio se ugledni novinar klasično liberalnog svjetonazora Mario Nakić.

“Taman kad pomislim da se na našoj političkoj sceni pojavila koliko-toliko normalna stranka, oni i to useru. Pametno ima najrazumniji ekonomski program, iako daleko od savršenog. Napravili su revoluciju kad su objavili projekciju proračuna za sljedeće tri godine, to je stvarno pohvalno. Razumiju da je edukacija osnova s koje se mora početi graditi, i to je pohvalno. Imaju neke članove i aktiviste koje iznimno cijenim jer vidim da znaju o čemu pričaju, poduzetnike i pokretače, to se cijeni.

Ali onda, svaki put kad nešto dobro naprave, javi se predsjednica stranke i izvali glupost da se hvatam za glavu i pitam – je li moguće da netko takve gluposti izvaljuje?

Imaju dosta žena u stranci – ona traži da se kazne svi koji nemaju (jer, to je jako bitno – kojeg si spola). Objave projekciju proračuna – ona kaže da će tražiti zakon koji će sve prisiljavati da rade tako. Sad pobačaj naziva “pravom na izbor” i to povezuje s nekakvim antifašizmom, a da bi ocrnila Most dijeli nekakve jeftine pamflete.

Takvi progresivisti nisu zaslužili moj glas i stvarno mi je žao zbog toga. Više cijenim desničare koji su povezani s Crkvom, ali poštuju tuđe pravo na izbor i ne nameću svoju vjeru drugima, nego ljevičare koji bi svoje izopačene vrijednosti nametnuli svima pod izgovorom nekakvog antifašizma. Ekonomska politika im je OK, ali po pitanju osobnih sloboda su na boljševičkoj razini”, napisao je Nakić na svom Facebook profilu.

Related Posts