Najava konferencije o stvaranju održivih zajednica

Križevcima, 13. travnja 2018., u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci s početkom u 10:00 sati, održat će se konferencija “Sporazum gradonačelnika – stvaranje održivih zajednica” kojom će se obilježiti 10 godina te inicijative.
Claire Roument, direktorica energetskog udruženja Energy Cities, Europske udruge gradova koja okuplja više od 1000 gradova u Europskoj uniji i pomaže lokalnim vlastima u energetskoj tranziciji, prenijet će znanja i iskustva njihovog udruženja koje okuplja preko 1000 gradova u 30 zemalja.

Klimatske promjene velik su izazov današnjem društvu, a uloga gradova i općina je ključna u unaprjeđenju i održivom razvoju zajednice. Upravo zato Inicijativa Sporazum gradonačelnika potiče mnoge gradove u Europi da sve aktivnosti u borbi protiv klimatskih promjena budu planski osmišljene, provedive i mjerljive.

Program konferencije obuhvatit će primjere dobre prakse iz hrvatskih gradova u provođenju mjera predviđenih Akcijskim planovima za održivi razvoj zajednice (SEAP), raspravu na temu zašto se ciljevi SEAP-a sporo ostvaruju, kako do realizacije projekata i koje su mogućnosti financiranja, te sve informacije o programu podrške – Akcelerator za razvoj projekata održivog razvoja, prvom takvom programu podrške za lokalne vlasti u Hrvatskoj.

Konferencija je namijenjena gradonačelnicima, načelnicima i njihovim suradnicima koji se bave razvojem, gospodarstvom, energetikom i okolišem te svim zainteresiranim dionicima koji žele sudjelovati u jačanju i stvaranju održive zajednice.

Konferenciju organizira Zelena energetska zadruga uz podršku europskog udruženja Energy Cities te Udruge gradova, Udruge općina, Grada Križevaca i Obnovljivih izvora energije Hrvatske.

You may also like

0 comments