Napadi u Parizu srušili Air France – KLM

Francusko-nizozemski zrakoplovni prijevoznik Air France-KLM priopćio je u ponedjeljak da su teroristički napadi u Parizu 13. studenoga 2015. smanjili njegove prihode u prosincu za procijenjenih 70 milijuna eura.

“Negativan utjecaj napada u Parizu na prihode u prosinca procjenjuje se na oko 70 milijuna eura a u posljednja dva tjedna značajno je oslabio. Trendovi rezervacija u prosincu ukazuju na progresivni oporavak”, navodi se u priopćenju.

Ukupno su u prosincu Air France, KLM i niskobudžetne podružnice HOP! i Transavia prevezli 6,7 milijuna putnika, čime je njihov broj ostao na razini prethodnog mjeseca. Popunjenost zrakoplova iznosila je 82,9 posto, što je 0,2 postotna boda manje nego u studenom, navodi se u priopćenju. Zbog terorističkih napada u Parizu prihodi su u studenom smanjeni za oko 50 milijuna eura, objavio je prošlog mjesca Air France-KLM. Grupa je početkom siječnja objavila kako za 2015. ponovo očekuje dobit, nakon nekoliko godina gubitaka. Godišnje rezultate objavit će u veljači.

You may also like

0 comments