Na večerašnji sastanak o trodijelnoj vladi dolazi i Zoran Milanović

Na večerašnji sastanak predstavnika Mosta nezavisnih lista s dvjema koalicijama, na kojemu bi se trebalo razgovarati o tome tko će biti mandatar, ipak će doći predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je danas u Bruxellesu rekao kako se neće pridružiti pregovorima, na kojima će, prema najavama, biti i čelnici HDZ-a i Mosta Tomislav Karamarko i Božo Petrov.

Milanović je danas u Bruxellesu, gdje je sudjelovao na summitu Europske unije, rekao da se neće pridružiti pregovorima u Zagrebu, nego će na njih ići će predstavnici stranke. No, u SDP-u se večeras doznaje da ipak dolazi. Milanović je rekao da on predlaže čelnika Mosta Božu Petrova za premijera te ako se to ne prihvati da bi volio vidjeti kojeg se od nestranačkih stručnjaka predlaže za tu dužnost.

U središnjici Mosta u 19 sati počinje sastanak vezan za definiranje mandatara i druge pozicije, uključujući Sabor. Za istim stolom ponovno će se naći Petrov, Karamarko i Milanović. Danas je već održan jedan sastanak u sjedištu Mosta, na kojemu su predstavnici Mosta, Domoljubne koalicije i kolaicije Hrvatska raste razgovarali koje su to ključne reforme koje treba provesti u sljedećem razdoblju. Nakon trosatnog sastanka predstavnici sve tri strane izrazili su zadovoljstvo ispregovaranim.

You may also like