Home Europska unija Na ulice Londona izašli naoružani policajci

Na ulice Londona izašli naoružani policajci

by Agencije

Londonska policija rasporedit će po Londonu dodatnih 600 naoružanih policajaca radi zaštite od mogućih terorističkih napada, objavile su u srijedu gradske vlasti.

Prijetnja napadom na britansku prijestolnicu ostaje “ozbiljna” i slanje dodatnih snaga nije odgovor na neki specifični obavještajni podatak, nego na niz smrtonosnih napada u europskim državama. “Svatko tko je pratio događaje u Europi u posljednjih nekoliko tjedana razumjent će zašto želimo zaštititi naše građane”, rekao je zapovjedik londonske policije Bernard Hogan-Howe.

Prema policijskim pravilima, većina policijskih službenika u Londonu ne nosi oružje. Dodatne snage bit će vidljive i pokrivat će cijeli grad, pješice i u vozilima.

London je bio meta koordiniranih samoubilačkih napada 7. srpnja 2005. kada su se četvorica islamističkih ekstremista raznijela u tri vlaka podzemne željeznice i jednom autobusu, ubivši 52 ljudi.

Otada je spriječeno nekoliko terorističkih akcija i dogodili su se samo manji napadi, poput onog kada su dvojica ekstremista ubila vojnika na ulici u južnom Londonu u svibnju 2013.

Related Posts