Na ulice Londona izašli naoružani policajci

Londonska policija rasporedit će po Londonu dodatnih 600 naoružanih policajaca radi zaštite od mogućih terorističkih napada, objavile su u srijedu gradske vlasti.

Prijetnja napadom na britansku prijestolnicu ostaje “ozbiljna” i slanje dodatnih snaga nije odgovor na neki specifični obavještajni podatak, nego na niz smrtonosnih napada u europskim državama. “Svatko tko je pratio događaje u Europi u posljednjih nekoliko tjedana razumjent će zašto želimo zaštititi naše građane”, rekao je zapovjedik londonske policije Bernard Hogan-Howe.

Prema policijskim pravilima, većina policijskih službenika u Londonu ne nosi oružje. Dodatne snage bit će vidljive i pokrivat će cijeli grad, pješice i u vozilima.

London je bio meta koordiniranih samoubilačkih napada 7. srpnja 2005. kada su se četvorica islamističkih ekstremista raznijela u tri vlaka podzemne željeznice i jednom autobusu, ubivši 52 ljudi.

Otada je spriječeno nekoliko terorističkih akcija i dogodili su se samo manji napadi, poput onog kada su dvojica ekstremista ubila vojnika na ulici u južnom Londonu u svibnju 2013.

You may also like