Na Tajlandu teroristički napad

Na Tajlandu su se u više navrata od četvrtka navečer do petka ujutro čule eksplozije u ljetovalištu Hua Hin i u resortu na otoku Phuket, tijekom kojih je ozlijeđeno više od 25 osoba, a jedna je poginula.

Prve dvije eksplozije dogodile su se u četvrtak navečer malo prije ponoći ispred jednog puba u ljetovalištu Hua Hin, 198 kilometara od Bangkoka, u kojima je jedna žena poginula, a najmanje 22 ljudi je ozlijeđeno, među kojima ima i stranih turista.

Samo par sati nakon toga, u Hua Hinu su se opet čule, kako su javili svjedoci Reutersu, dvije glasne eksplozije u kojima su navodno ranjene najmanje tri osobe. Iako se okolnosti i motivi za te eksplozije još istražuju, policija vjeruje da su bombe detonirane pomoću mobitela, a mediji su objavili da je riječ o malim improviziranim bombama koje su se često koristile tijekom zadnjeg desetljeća političkih nemira u Tajlandu.

Inače, eksplozije su se dogodile u vrijeme kada turisti hrle u Hua Hin na dugi vikend zbog proslave rođendana tajlandske kraljice Sririkit, što je također i Majčin dan u Tajlandu. Osim o tim eksplozijama, u petak su tajlandski mediji izvijestili i da su dvije bombe eksplodirale u južnoj pokrajini Surat Thani, ubivši jednu osobu i ranivši njih pet, o čemu je istraga u tijeku.

Potom su uslijedile, prema opisu policije, dvije male eksplozije u tajlandskom turističkom naselju na otoku Phuket. “Prva bomba eksplodirala je u blizini policijske stanice, ranivši jednog Tajlanđanina, dok je druga eksplodirala oko 300 metara dalje i nitko nije ozlijeđen”, rekao je policijski službenik u Phuketu.

You may also like