Na pomolu vlada Mosta i SDP-a

Završio je sastanak Hrvatske raste i Mosta. Čelnik mosta Božo Petrov rekao je da su vrata za Domoljubnu koaliciju sada zatvorena jer su već ranije rekli da onaj tko ne ne potpiše ovaj sporazum izlazi iz igre. Šef SDP-a Zoran Milanović rekao je da vjeruje da će se dogovorit do utorka o imenu mandatara te da je on već ranije predložio da to bude Božo Petrov.

„Mogu se zahvaliti na dosadašnjoj suradnji sa koalicijom Hrvatska raste, možemo reći da smo dali svoje uvjete prije tjedan i pol dana. Na te uvjete danas je pristala koalicija Hrvatska raste. Druga koalicija nije pristala. Nas očekuju još tri dana razgovora, mi se nadamo da će ti razgovori uspješno završiti. Nadamo se kako ćemo do utorka imati mandatara i ostale stvari završene. Nije bilo nikakvih imena na stolu, razgovarali smo o formatu i načinima kako vidimo buduću vladu i to je to. Naši uvjeti su bili vrlo jasni, što se nas tiče Domoljubna je koalicija izvan kombinacije. Za naš ultimatum se znalo, tko nije potpisao dogovor više nije s nama. Postavili smo jasne uvjete, razgovara se o nestranačkom mandataru ili mandataru iz Mosta“, rekao je Božo Petrov.

„Ja sam zadnjih dana izrekao svoj e stavove, naš prijedlog je Božo Petrov i to je to. O drugome ćemo razgovarati, o načinu funkcioniranja vlasti, prema tome ovo je dobar pokušaj da zemlja dobije izvršnu vlast, da vlada nastavi raditi. Bavimo se isključivo političkom kombinatoriko. Ekonomski pokazatelji su bolji nego u zadnjih šest godina, ali ne smijemo to propustiti. Ako se dogovorimo idemo Predsjednici sa 76 mandata. Da naglasim, ja više neću biti premije. Zanima me da ova stvar funkcionira. Ovo nije rutinski posao. Sabor je tu da daje podršku vladi“, rekao je Zoran Milanović.

You may also like

0 comments