Na marginama summita u Beču sastat će se Merkel i Milanović

Premijer Zoran Milanović sastat će se danas u Beču s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i austrijskim kancelarom Wernerom Faymannom s kojima će razgovarati o izbjegličkoj krizi na Balkanu. S premijerom će u Beču biti prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić te ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Sastanak će se održati dan nakon što je Angela Merkel proglasila nultu toleranciju na nasilje koje se događa na granicama s migrantima. Podsjetimo, Mađarska gradi željeznu ogradu na granici sa Srbijom kako bi spriječila ulazak izbjeglica iz ratom pogođenih afričkih zemalja. Jučer je ondje policija bacala suzavac na migrante, a slična je situacija bila i na granici s Makedonijom gdje su policajci branili tisućama izbjeglica ulazak u njihovu zemlju, donosi Večernji list.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon pozvao je Europsku uniju da što prije riješi izbjegličku krizu koja još uvijek nema jasnu strategiju za migrante kojih je svakog dana sve više. I sam premijer Milanović je prije nekoliko dana kazao kako Hrvatska nema strategiju za izbjeglice jer je nema ni Europa.

You may also like