MUP obavijestio Makedoniju i Srbiju o strožim uvjetima za migrante

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) izvijestio je u utorak da je s obzirom na najave Austrije o pooštravanju kriterija za prihvat migranata, Ravnateljstvo policije zaprimilo obavijest od slovenske policije s kojom su upoznali policije u Srbiji i Makedoniji.

U slovenskoj obavijesti, kako se doznaje, stoji da je nakon austrijskog postroženja kriterija i Slovenija ulaz migranata ograničila na 2500 na dan te da će prihvaćati samo izbjeglice iz ratom zaraćenih područja, a ne i one koji se u Njemačkoj ili Autriji žele pridružiti obiteljima, studirati ili tražiti zaposlenje. “Brojka od 2500 migranata na dnevnoj bazi ne predstavlja problem po pitanju prihvata u Republici Hrvatskoj te daljnjeg transfera prema Republici Sloveniji, obzirom da je upravo to prosječan broj migranata na dnevnoj bazi u zadnjih nekoliko tjedana.

Tijekom vikenda do danas hrvatska policija prihvatila je 200-tinjak migranata koje je vratila policija Republike Slovenije. Migranti su smješteni u prihvatnim centrima za strance te će biti vraćeni Republici Srbiji”, navodi MUP u priopćenju.

Dodaju i da je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić uputio dodatne snage interventne i granične policije koje će pojačano nadzirati granicu prema Srbiji, kako u pojasu granične crte, tako i u dubinskoj kontroli. “O svim aktualnim pitanjima i mogućim rješenjima koja se odnose na migrantsku krizu, razgovarat će se na sastanku šefova policija zemalja na ruti (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Makedonija) 18. veljače 2016. u Zagrebu”, stoji u priopćenju.

You may also like

0 comments