Mrak Taritaš: Apsolutno se protivim plaćanju poreza na prvu nekretninu

U Saboru se danas raspravlja o paketu 15 poreznih zakona. HNS je odmah po početku zasjedanja zatražio stanku. Zašto su to učinili, pitali smo HNS-ovku Anku Mrak Taritaš.

“Tema je 15 poreznih zakona i jutros se iskazala želja da se o svih 15 objedinjeno raspravlja, mi se tome protivimo. Tražili smo stanku ili neka se raspravlja o svakom pojedinačno ili neka se grupiraju pojedinačno. Ako bude ovako, da se raspravlja o svima zajedno, sve će se razvodniti”, rekla je Mrak Taritaš.

HNS je imao i zamjerke na poreznu reformu, a jedna od njih tiče se i poreza na nekretnine. “Ja se apsolutno protivim ukidanju da se ne plaća porez na prvu nekretninu. Imamo ministarstvo gdje smo rekli da je demografija važna. Tu mora biti cijeli set mjera, ova poruka je kriva poruka. To nije dobro. Počinje se uvoditi porez na nekretnine, mi smo ukazali na svoj stav o tome. Treba napraviti dobru analizu da bi se mogao uvesti taj porez”, kazala je Mrak Taritaš.

Dotaknuvši se Mostove najave amandmana na poreznu reformu, poglavito kad su u pitanju plaće zastupnika, Mrak Taritaš je kazala da se prvo treba vidjeti kakvi će ti amandmani biti. “Ne treba odgovornost iz Vlade prebacivati u Sabor. Svatko treba snositi odgovornost za svoj posao”, rekla je Mrak Taritaš.

Na pitanje što misli o potezu bivšeg premijera Zorana Milanovića, koji je osnovao tvrtku za vrijeme trajanja svoga saborskog mandata, HNS-ova je zastupnica rekla da Milanović, koliko je čula, u toj tvrtki ne radi. “Osim toga, rekao je da svoju budućnost ne vidi u Saboru i da će o tome voditi računa. Bilo bi dobro da o tome vodi računa”, rekla je.

Mrak Taritaš je komentirala i ideju predsjednika Sabora, Bože Petrova, da saborskim zastupnicima, radi ušteda, kupi tablete. “Između stvarnosti i najava uvijek je razlika. Ja imam mali laptop, kupila sam ga čim sam dobila mandat u Saboru i njime se koristim”, kazala je Mrak Taritaš, dodavši da je slično potrebno i ostalim zastupnicima, koji imaju posla i u svojim uredima, osim u Saboru, prenosi N1.

You may also like

0 comments