Home Politika Most neće sudjelovati u raspravi o Barišiću

Most neće sudjelovati u raspravi o Barišiću

by Marijan Opacak

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja izjavio je u četvrtak kako Mostovi zastupnici neće sudjelovati u poslijepodnevnoj raspravi o povjerenju ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću, već će tijekom glasovanja iznijeti svoj stav o oporbenom zahtjevu da mu Sabor izglasa nepovjerenje zbog optužbi za plagiranje, kao i funkcioniranju Vlade.

“Most neće sudjelovati. Smatramo da je inicijativa koju su pokrenuli zastupnici SDP-a i HNS-a apsolutno moralno dvojbena, jer moralne lekcije idu držati oni koji su glasovali za dokazanu plagijatoricu u Ustavni sud. Kada smo mi prosvjedovali protiv toga, tada im to nije smetalo. Nećemo sudjelovati, a naš stav o ministru Barišiću i daljnjem funkcioniranju Vlade ćemo iznijeti kod glasovanja”, rekao je Grmoja novinarima u Saboru.

Na pitanje kada će biti glasovanje, odgovorio je: “Ne znam, kada bude stavljeno na dnevni red”.

Na komentar novinara kako je predsjednik Sabora Božo Petrov, čelnik Mosta, Grmoja je rekao kako se s njim danas vidio tek kratko, te da nije bilo riječi o tome kada će biti glasovanje.

Upitan ima li Most svoj stav, odgovorio je: “Da, mi smo sa stavom upoznali i partnere”, a na dodatni upit zašto svoje stav ne žele javno iznijeti, kazao je kako je “to zbog funkcioniranja vlade i činjenica koje su izašle”.

“Stav imamo, ali ćemo ga javno prezentirati kod glasovanja”, poručio je Grmoja.

(Agencije)

Related Posts