Most ne odustaje od svjedočenja Lozančića pred Odborom

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost uvrstio je na dnevni red sjednice Odbora koji se održava u četvrtak, raspravu o smjeni šefa SOA-e Dragana Lozančića.

Iako je rekao kako ne želi prejudicirati zaključak rasprave, N1 doznaje kako će Lozančić biti pozvan da govori pred Odborom, ali ne ovog četvrtka.

Josip Salapić, saborski zastupnik HDSSB-a koji je također član Odbora za unutarnju politiku Indexu je rekao kako će u četvrtak donijeti stav o Lozančiću, no također je bio i više nego jasan što misli o njegovoj smjeni.

”Mi ćemo na sjednici Odbora koja je zakazana za četvrtak u 14 sati donijeti odluku hoćemo li zatražiti nadzor nad odlukom koju je dosad potpisala samo predsjednica o razrješenju Lozančića. Nismo dobili nikakvo obrazloženje zašto bi on trebao biti smijenjen osim predsjedničinog šturog priopćenja, tako da ništa od toga više ne znamo. Raspravljat ćemo na koji način će se izvršiti nadzor, iako Lozančić u četvrtak neće biti tamo, vjerojatno će ga se kasnije pozvati”, rekao je Salapić, dodajući kako ipak još ništa nije zaključeno.

Ovo će biti još jedan udarac HDZ-u od strane njihovog koalicijskog partnera MOST-a. Naime, nakon što je MOST protivno volji HDZ-a u petak dao glas da se na čelo Odbora za unutarnju politiku postavi Ranko Ostojić, ovo će biti još veće suprotstavljanje HDZ-u.

Glavni čelnik MOST-a Božo Petrov više puta je javno govorio da ne vidi razlog za Lozančićevu smjenu, a njegova stranka i dalje traži da se ravnatelj SOA-e prije odluke sasluša pred saborskim odborom.

Karamarko je u subotu izjavio da za to nema potrebe. “Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je rekla da više nema povjerenja u Lozančića i tu je priča završila”, rekao je Karamarko.

You may also like

0 comments