Home Hrvatska Most će voditi Hrvatsku u bolji život

Most će voditi Hrvatsku u bolji život

by Agencije

Čelnik Mosta nezavisnih lista i gradonačelnik Metkovića Božo Petrov rekao je u nedjelju u Zagrebu da su Hrvatskoj potrebne promjene, a da je Most simbol i platforma koja povezuje ljude i sredstvo koje će ih, ako mu poklone povjerenje, povesti u bolji život.

Petrov je prigodom otvaranje sjedišta Središnjeg ureda Mosta u Zagrebu naglasio kako su se posvetili radu u javnom interesu te da birači trebaju odlučiti hoće li dati povjerenje njima, koji su u svojim sredinama stalno radili i učinili najviše što su mogli, ili onima koji su tek posljednjih pola godine mandata počeli nešto raditi. U posljednjih 20 godina bilo je puno obećanja, a jako malo ostvarenog, a nama je na prvom mjestu Hrvatska, poručio je Petrov u obraćanju brojnim članovima i simpatizerima.

Član Mosta nezavisnih lista Drago Prgomet rekao je kako okupljaju ljude bez političke pozadine i lobija, koji nisu korumpirani licemjeri i isključivi, već pošteni i odgovorni, čine ono što govore i jesu za politički dijalog. Nismo političke kukavice i ne bježimo od sučeljavanja s drugim političkim idejama, istaknuo je. Nudimo građanima veliku šansu da na ovim izborima, umjesto dvije dosad podjednako neuspješne opcije, izaberu novu i uspješnu koja se zove Most, poručio je Prgomet.

Sveučilišni profesor Ivan Lovrinović, koji je Mostu nezavisnih lista pristupio zajedno s udrugom Promijenimo Hrvatsku, rekao je kako je zemlji potreban novi makroekonomski pristup koji će Hrvatsku dići na noge kako bi izašla iz, kako je kazao, “ove mizerije od života” u kojoj je više 300.000 blokiranih i još puno više prezaduženih. Potreban nam je rast između 3,5 i 4 posto koji je s postojećom ekonomskom politikom neostvariv, ustvrdio je Lovrinović dodavši kako oba bloka vode istu gospodarsku politiku temeljenu na programu iz 1993. godine. SDP-ova Vlada povećala je vanjski dug za novih 5 milijardi eura, a javni dug za 75 milijardi kuna, a stopa rasta od 0,5 ili 0,8 nije razlog za veselje, rekao je.

Vodit ćemo ekonomsku politiku koja može ostvariti zaokret, za to su potrebne promjene u monetarnoj sferi i imamo ljude koji imaju potrebna znanja s čitavim setom mjera i konkretnih prijedloga koji će otovoriti prostor radu i kapitalu, najavio je Lovrinović. U Hrvatskoj treba provesti rekonstituciju države i ostvariti vertikalu između rada i kapitala, jer je država u sukobu s radnicima i poduzetnicima, a poduzetnici međusobno i sa sindikatima i sustav je u potpunom neredu, naglasio je Lovrinović.

Omiški gradonačelnik Ivan Kovačić kazao je kako Most okuplja ljude koji su u svojim sredinama pokazali kako imaju snage, znanja, iskustva, volje i odgovornosti boriti se za javni interes i koji su voljni to pokazati i na nacionalnoj razini. Nazočnima su se prigodnim riječima obratili i načelnica općine Velika Kopanica Ružica Vukovac, načelnik općine Tompojevci u Vukovarsko srijemskoj županiji Tomislav Panenić i drugi.

Related Posts