Most apsolutni rekorder u uhljebljivanju

Ključne mantre Mosta bile su borba protiv uhljeba i reforme, kažu naši izvori bliski novoj vlasti u Metkoviću, pa dodaju: “Na kraju se stvar svela na to da su postali državni prvaci u uhljebljivanju a od reformi nema ni R. Skupo ih je stajala i ‘grmojevština’…”.
Most je u protekle četiri godine u Metkoviću zaposlio čak 34 ljudi! Iako tvrde da smanjuju ‘uhljebe’, protuzakonito su otpustili četvero djelatnika gradske uprave, a zaposlili svojih četvero. Otpuštene je, međutim, sud vratio na posao, pa Metković sad ima osam zaposlenih – na četiri radna mjesta. Grad Metković sad mora isplaćivati osam plaća: četiri za ‘uhljebe’, a četiri za ‘borce protiv uhljeba’ koji su se također – uhljebili”, kaže izvor Expressa.

” HDZ napada Most i zbog navodne devastacije vatrogastva. Još u siječnju pukla je priča kako Most zapošljava nove vatrogasce, ali isključivo svoje ljude, prijatelje i poznanike. “U Javnu vatrogasnu postrojbu Metković primljeno je šest ljudi, od kojih je jedan prvi rođak jednog Mostova čelnika, a drugi je obiteljski povezan s drugim”, izjavio je Stipe Gabrić Jambo.

 ‘Most je ratničkom retorikom doveo HDZ do pobjede’ Sindikalni povjerenik profesionalnih vatrogasaca Grada Metkovića Željko Martinac je Jutarnjem listu ovih dana rekao da daje punu podršku novom gradonačelniku Daliboru Milanu. “Bivša gradska vlast i njihov vršitelj dužnosti zapovjednika uspjeli su svojim postupcima u posljednje četiri godine dovesti Javnu vatrogasnu postrojbu u Metkoviću na rub opstanka.

Čvrsto stojim iza stajališta da je postrojba kvalitetnije funkcionirala sa 16 zaposlenika nego sad s ovim brojem. Ni u kojem slučaju nismo protiv zapošljavanja novih vatrogasaca, ali transparentno i po zakonu, a ne po babi i po stričevima”, rekao je Martinac. Most je – dodaju naši izvori bliski vladajućoj stranci – na izborima u Metkoviću potrošio dva puta više novca nego Hrvatska demokratska zajednica. Unatoč javnom Petrovljevu obećanju da će svi njihovi kadrovi sami otići ako Most izgubi u Metkoviću, nijedan Mostov pročelnik ne želi staviti mandat na raspolaganje, kažu nam, evocirajući uspomenu i na jedan događaj iz prošlog mjeseca. Petrov je napao Andru Krstulovića Oparu zbog sjednice Gradskog vijeća dok su trajali požari, a istodobno ju je imao i Miro Bulj u Sinju. Most je – dodaju – glasovao za porez na nekretnine, a sad su protiv njega. Brzo su postali nalik na sve protiv čega su se borili, piše Express.

 

You may also like

0 comments