Home Ekonomija Morgan Stanley udvostručio dobit

Morgan Stanley udvostručio dobit

by Agencije

Američka banka Morgan Stanley udvostručila je dobit u četvrtom tromjesečju prošle godine uslijed porasta prihoda od trgovanja na Wall Streetu te je najavila da je na putu postizanja poslovnih ciljeva koje je postavio izvršni direktor James Gorman.

Dobit Morgan Stanleya skočila je u zadnjem lanjskom tromjesečju na 1,5 milijardu dolara u odnosu na 753 milijuna dolara ostvarenih u istom razdoblju godinu dana ranije. Zarada po dionici porasla je tako s 39 centi na 81 cent, čime su blago nadmašena očekivanja, pošto su analitičari u prosjeku prognozirali da će iznositi 65 centi.

Njezini neto prihodi uvećani su za 17 posto, na 9 milijardi dolara, čime su također nadmašene prognoze koje su u prosjeku predviđale 8,5 milijardi dolara dobiti.

Prihodi od trgovanja obveznicama dosegnuli su 1,5 milijardi dolara u odnosu na 550 milijuna u istom razdoblju lani, što je drugi najbolji rezultat od prvog tromjesečja 2015, čime je banka nakon dugo vremena u tom području postigla željene rezultate.

Također, ta investicijska banka izvijestila je o snažnijoj zaradi u trgovanju dionicama, u čemu je već uobičajeno vodeća, a približila se i ostvarenju ciljeva u rezanju troškova, dobiti u upravljanju imovinom i zaradom od dioničkog kapitala. “Zasigurno je više razloga zbog kojih trebamo kao optimisti ući u 2017. nego što ih je bilo na početku 2016.”, istaknuo je izvršni direktor Gorman.

Rezultati trgovanja Morgan Stanleya na tragu su onih koje su ostvarile JP Morgan Chase & Co i Bank of America, koje su rezultate objavile prošli tjedan.

Međutim, financijski direktor banke Jonathan Pruzan izjavio je kako “banka neće povećavati svoje kvartalne ciljeve u poslovanju dok ne bude nedvojbeno da su nedavni rezultati održivi”. “Postoji jasan optimizam, no pravo je pitanje koliko će to trajati, s obzirom da politički i geopolitički događaji mogu vrlo brzo promijeniti raspoloženje”, rekao je Pruzan.

Related Posts