MOL širi upstream na međunarodnoj razini

Linkedin
MOL je kao operater bloka TAL u Pakistanu otkrio nova nalazišta plina i kondenzata. Ovo predstavlja trinaesto otkriće tvrtke u Pakistanu i deseto otkriće na bloku TAL.

Istraživačka bušotina Mamikhel South-1 uspješno je dosegla ukupnu dubinu od 4.939 m 23. svibnja 2020. godine. Ispitivanjem bušotine ostvaren je dotok plina i kondenzata iz formacije Lockhart & Hangu pri protoku od 6.516 boe/d (16,12 MMscf/d plina i 3.240 b/d kondenzata) pri dinamičkom tlaku od 4,476 PSI na ušću bušotine kroz sapnicu 32/64”. U tijeku su daljnja ispitivanja bušotine.

MOL ima dokazanu uspješnost poslovanja u Istraživanju i proizvodnji nafte i plina u Pakistanu već 21 godinu i ima udjele u četiri bloka u zemlji. MOL je pronašao 13 nalazišta nafte, plina i kondenzata u Pakistanu od 2000. godine i otkrio preko 400 milijuna boe rezervi ugljikovodika.

Sa zadovoljstvom najavljujem da smo u Pakistanu otkrili još jedno nalazište. Ovo novo otkriće smanjilo je rizik istraživanja područja akumulacije ugljikovodika u dubljim rezervoarima u bloku TAL, što nam daje nove mogućnosti. Otkriće u Mamikhel South-1 poboljšava energetsku sigurnost zemlje iz vlastitih resursa. Zahvaljujemo našim partnerima u konzorciju na sudjelovanju u zajedničkom ulaganju, kao i vladi Pakistana na stalnoj podršci, kazao je dr. Berislav Gašo, izvršni potpredsjednik Istraživanja i proizvodnje MOL Grupe na linkedinu

MOL želi transformirati svoju djelatnost Istraživanja i proizvodnje širenjem na međunarodnoj razini, a novo otkriće dodatno jača tu ambiciju. Trenutačno je MOL Grupa prisutna sa svojim istražnim i proizvodnim aktivnostima u 14 zemalja, od čega u 9 zemalja ima proizvodne aktivnosti. Pored svoje glavne regije, Srednje i Istočne Europe (Mađarska i Hrvatska), MOL je dobro pozicioniran te ima partnerstva u regiji ZND (Rusija, Kazahstan, Azerbejdžan), na Bliskom Istoku, u Africi te Pakistanu kao i u regiji Sjevernog mora (Velika Britanija, Norveška).

You may also like

0 comments