Home Energetika MOL potpisao ugovor o kupovini Enijevog poslovanja u Sloveniji

MOL potpisao ugovor o kupovini Enijevog poslovanja u Sloveniji

by Agencije

Mađarska naftna i plinska grupa MOL potpisala je ugovor o kupnji maloprodaje mreže i veleprodajnih aktivnosti talijanske naftne kompanije ENI u Sloveniji.

Mađarska kompanija priopćila je kako je potpisala ugovor o kupnji tvrtke ENI Slovenija, koja upravlja sa 17 benzinskih postaja pod brendom Agip, čime će MOL povećati svoju trenutnu slovensku mrežu od 40 postaja te će maloprodajom biti prisutan i u Ljubljani. Kupnja ENI-jeve maloprodajne mreže u Sloveniji savršeno odgovara MOL-ovoj postojećoj mreži i pruža mogućnost rasta lokalnih veleprodajnih aktivnosti te će ojačati poziciju kompanija kao jednog od tri vodeća operatera maloprodajne mreže u toj zemlji, ističu iz MOL-a.

Zaključenje transakcije ovisit će o ispunjenju određenih uvjeta, uključujući odobrenje regulatora za zaštitu tržišnog natjecanja.  “Jako nam je drago zbog ove transakcije kojom jačamo našu poziciju u Sloveniji i proširujemo pokrivenost na glavni grad Ljubljanu. U proteklih 18 mjeseci najavljivali smo da ćemo kupiti oko 450 benzinskih stanica u Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji. Kao rezultat toga uspijevamo znatno povećati tržišni udjel i osigurati daljnje povećanje ukupne marže u poslovima vezanim uz preradu i prodaju”, rekao je Ferenc Horváth, izvršni potpredsjednik MOL Grupe za poslove vezane za preradu.

Related Posts