Mol modernizira Slovnaft

Slovačka naftna tvrtka Slovnaft (u potpunom vlasništvu mađarske naftne i plinske tvrtke MOL) priprema remont s modernizacijom pogona rafinerije.

Za to će biti investirano 57 mil. eura, od čega je 33 mil. namijenjeno za održavanje i popravke, a 24 mil. eura za modernizaciju postrojenja. Cilj je postići smanjenje potrošnje energije u preradi sirove nafte i proizvodnji naftnih proizvoda. Zbog toga će nakon 15.4.2017. godine biti zatvoreno 16 proizvodnih jedinica u rafineriji pokraj Bratislave. Planirano je da rafinerija s radom ponovno počne sredinom lipnja 2017. godine, javlja slovački dnevnik ‘Spectator’.

Kako je izvijestio američki portal ‘Power Engineering International’, njemačke energetske tvrtke RWE i EnBW razmatraju prodaju udjela u TE Matra u Mađarskoj. Riječ je o drugoj po veličini elektrani u Mađarskoj, čija je instalirana snaga 1 GW i koja kao gorivo koristi lignit i prirodni plin. Pri tome RWE ima udio 50,9%, a EnBW ima 21,7%, dok bi potencijalni kupci mogli biti češke energetske tvrtke EPH i ČEZ ili mađarska elektroenergetska tvrtka MVM.

You may also like