MOL gradi kompleks od 1.2 milijarde eura

Priopćenje iz Budimpešte
MOL grupa počela je izgradnju proizvodnog kompleksa poliola u Tiszaújvárosu u Mađarskoj, vrijednog 1,2 milijarde eura koji bi u pogon trebao biti pušten 2021. godine, a riječ je o najvećem investicijskom projektu u MOL-ovoj povijesti, izvijestila je ta kompanija u ponedjeljak.

Prema MOL-ovim procjenama, postrojenje će godišnje doprinijeti njegovim financijskim rezultatima s približno 150 milijuna eura. To postrojenje na godišnjoj razini proizvodit će 200.000 tona poliola, sirovine koja se koristi uglavnom za proizvodnju plastike, te će dugoročno zapošljavati 200 ljudi.

Mađarska vlada je projekt investicijski pomogla sa 131 milijunom eura. MOL Petrochemicals će njegovom realizacijom biti jedina tvrtka u Mađarskoj te središnjoj i istočnoj Europi koja će imati integriran cijeli vrijednosni lanac, od vađenja sirove nafte do proizvodnje polieter poliola, kažu u MOL-u.

„Ovo će ulaganje učiniti MOL Grupu jednim od najvažnijih igrača u kemijskoj industriji cijele regije, s obzirom na to da je MOL jedina tvrtka u središnjoj i istočnoj Europi koja kontrolira cijeli vrijednosni lanac, od vađenja sirove nafte do proizvodnje poliola”, rekao je predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor MOL Grupe Zsolt Hernádi.

You may also like

0 comments