Moj pas Melody kao hrvatski premijer

Melody je moj pas, ok Suzana i Marijan, NAŠ pas, vrlo čudne psihologije i prečesto neočekivanih reakcija. Predsjednik g. Milanović me počinje neobično podsjećati na nju. Prvo, Melody je Maltezer. Otprilike tri kilograma težak, jako male glavice u kojoj se ponekada dešavaju čuda. I u glavi g.Milanovića, nekako istovremeno, se dešavaju slična čuda.

Sve je počelo u rano ljeto i njoj i njemu. Za prekrasan tjedan u staroj hižici na vrh Bukovca, Melody se pretvorila u opakog i ljutog psa čuvara, na način njemačkih ovčara treniranih za granicu. Furiozno je patrolirala oko kuće i to ratničkih boja i iskešenih ralja. Negdje u isto vrijeme, primijećene su iste promjene kod g. Milanovića. Doduše umjesto njemački ovčar, on je sebe uvjerio da je moćni EU državnik, koji može hladno da se zeza sa budalaštinom tipa Lex Perković, umjesto da gazdi donese novine i papuče. Slično im je i to što ne vole tapšanje tipa good dogie… U Melody je to čisti ponos, a u njega prgavost ne dresiranog šarplaninca.

Isto kao i g. Milanović, Melody me zabrine kada zaboravi da je samo tri kilograma Maltezerice i ko furija nasrne na dva rottweilera. Morao sam je sakriti pod majicu gdje je skičala slomljenog ponosa, zašto joj nisam dopustio da ih zakolje. Slično je prošao i g.Milanović s frau Merkel. Samo što ne znamo točno tko ga je sklonio pod majicu. G.Cameroon pretpostavljam. G.Putin je bio zauzet.

Proces razvoja dvostrukih pa i višestrukih osobnosti je jako složen proces i fenomenalno je obranjen u De Palme u “Dressed to kill”! U toj fazi, Melody u sred odmora na Hvaru odlučuje biti Newfoundlander fishers dog. Iako joj je prva živa riba umalo iščupala srce. Nije se zbunjivala što joj je nova osobenost bila oko 38x veća i teža. Isto je bilo i sa g. Milanovićem, uobrazio je da je nacionalni vođa i duhovni sin pok. dr. Franje Tuđmana. Nesrazmjer je samo nešto veći nego u slučaju moje Melody, ok NAŠE Melody, sa Newfoundlenderom. Oni furaju svoje.

U idućoj fazi, Melody je iznenada osjetila potrebu da se pretvori u psa ptičara. Iz čista mira počela je da proganja sve što leti, očajna što joj surova majka otima plijen iz usta. Zatim pati. Zatim odglumi depresiju, no dobro, hamburger od prvoklasne govedine joj vrati smiješak na lice. Isto kao i sa g.Milanovićem. Prvo odigra ples sa nesretnim izbjeglicama, znajući da će kao dobar ptičar istjerati priglupe fazane iz grmlja, no u zadnji tren još gluplji mu ministar smijeni iz čistog hira najboljeg policajca u državi, a to svakako od njega napravi jako depresivnu Melody jer je samo tu izgubio nekoliko postotaka, zato što je bio glupi pas. Hamburger?

Očekujem iduću fazu u kojoj će Melody u ogledalu ugledati Kavkaskog ovčara, a g.Milanović pustiti malo duže brkove i na sred Platza vrisnuti ZA MNOM SOKOLOVI, PEŠTA I MADŽARICE SU NAŠE…. U BOJ, U BOJ, ZA NAROD SVOJ… ZA DOM SPREMNI… Landslide.

You may also like

0 comments