Home Ekonomija Moćne banke spremaju racionalizaciju

Moćne banke spremaju racionalizaciju

by admin

Ukidanje radnih mjesta najviše bi pogodilo osoblje u ‘middle’ i ‘back officeu’, gdje su, procjenjuje se, moguće najveće uštede Britanska banka Barclays planira ukinuti više od 30.000 radnih mjesta u iduće dvije godine kako bi poboljšala poslovne rezultate i potaknula rast cijene dionice, objavio je u nedjelju The Times.

Pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom, The Times piše kako vodstvo jedne od najvećih britanskih banaka smatra da je smanjenje troškova osoblja jedini način da se riješi kronični problem manje učinkovitosti te banke u odnosu na konkurente. Prema programu smanjenja troškova, banka bi do kraja 2017. godine broj zaposlenih u svijetu mogla smanjiti ispod 100.000. Na kraju prošle godine ta je banka imala ukupno 132.000 zaposlenih.

Ukidanje radnih mjesta najviše bi pogodilo osoblje u ‘middle’ i ‘back officeu’, gdje su, procjenjuje se, moguće najveće uštede, piše The Times To će, dodaje, biti glavni zadatak novog izvršnog direktora, koji se još traži, nakon što je nedavno uručen otkaz dosadašnjem čelniku banke Antonyu Jenkinsu jer predsjednik banke John McFarlane nije bio zadovoljan brzinom smanjenja troškova. Pod vodstvom Jenkinsa, Barclays je u 2013. ukinuo 3.700, a iduće godine 12.000 radnih mjesta. U ovoj godini planiralo se otpuštanje još 7.000 radnika.

Related Posts