Home Ekonomija Mladen Novosel: Predizborna obećanja ista, ali nema realizacije

Mladen Novosel: Predizborna obećanja ista, ali nema realizacije

by Energypress.net

Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) bio je gost Dnevnika N1 televizije u 18.

Komentirajući izbornu kampanju, Mladen Novosel je naveo da slične stvari slušamo pred svake izbore, ali kada prođu, da se političari ne počmu baviti stvarnim problemima već prošlošću. “Pravilo svake kampanje je da se govori o novim radnim mjestima, ona su potrebna najviše u industriji, porebno je zaustaviti da ljudi odlaze iz Hrvatske, ali radnih mjesta nema dovoljno, nema dobro plaćenih radnih mjesta. Iako poslodavci ističu da cijena rada u Hrvatskoj nije niska, tamo gdje odlaze hrvatski građani puno je veća”, kazao je Novosel ističući da će poslodavci morati shvatiti da se kvalitetan radnik mora dobro platiti. Mišljenja je da za to ima prostora, jer, kako je naveo, brojne tvrtke ostvaruju velike profite.

Sindikalist nije precizrao od kojih sve stranaka je SSSH-u prihvatljiv program. Naveo je da su ranije razgovarali sa svim strankama koje sudjeluju u obnašanju vlasti: “Dobili smo očitovanje, svi su nam prihvatljivi programi, ali kad dođe vlada, sve se zaboravi i počnu se baviti poršlošću.”

Ima li viška zaposlenih u državnoj upravi, Novosel je izbjegao odgovoriti navodeći da SSSH ne pokriva taj sektor: “Nemao utjecaja na dijelove javnog sektora, nam je daleko važnije da se u Hrvatskoj mora pokreniti gospodarstvo, bez radnih mjesta u relanom sektoru se ne može ostvariti rast gospodarstva i zadržati ljude u Hrvatskoj”.

Na pitanje hoće li SSSH, kao što je to učinila Hrvatska biskupska konferencija, svom članstvu izdati smjernice za koga glasati, Novosel je odgovorio da neće: “Pozivamo hrvatske građane da izađu na izbore i dobro promisle, mi ćemo pratiti realizaciju onog što je obećano.”

Najavio je da će nakon izbora javnim pritiskom inzistirati na provođenju programa i reformi. “Ti programi su isti iz mandata u mandat, ali iste su i realizacije”, zaključio je Novosel za N1.

Related Posts