Mirovinci zainteresirani za privatizaciju HEP-a

Poslovni dnevnik
Nema problema, voljni smo još više uložiti u gospodarstvo, zanimaju nas i privatizacije tvrtki poput Hrvatske elektroprivrede, ali ne možemo tuđim novcem spašavati loše kompanije – sukus je razmišljanja društava za upravljanje mirovinskim fondovima na poruku financijskog regulatora da od njih očekuje proaktivniju ulogu u oporavku ekonomije.

Poruku mirovincima uputio je predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Žigman na prošlotjednoj opatijskoj konferenciji Hrvatsko tržište novca dodavši da već postoje naznake gospodarskih projekata u koje će se ulagati. “

To je važno jer će dostupnost različitih domaćih izvora financiranja biti ključna da se potaknu nove investicije i sanira oporavak poduzeća”, naglasio je Žigman. Za predstavnike mirovinskih fondova Žigmanov je stav logičan.

Kako je za Poslovni dnevnik izjavila Dijana Bojčeta Markoja, direktorica Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO), mirovinski fondovi su i do sada značajno sudjelovali u podupiranju hrvatskog gospodarstva, a pogotovo su danas svjesni ozbiljnosti situacije i odgovornosti koju imaju prema svojim članovima i svim hrvatskim građanima.

Damir Grbavac, predsjednik Uprave Raiffeisen društva za upravljanje mirovinskim fondovima ističe da su prepoznali model ulaganja u mala i srednja poduzeća kroz tzv. projekt CROGIP koji je uspostavio Europski investicijski fond, a čiji je partner u Hrvatskoj HBOR, piše Poslovni dnevnik.

You may also like

0 comments