Miroslav Lazanski: Zapad putem terorista u makedoniji želi spriječiti izgradnju Turskog toka

Vojni analitičar Miroslav Lazanski tvrdio je nedavno kako iza posljednjih oružanih incidenata u Makedoniji i pobune Albanaca stoji namjera spriječiti izgradnju ruskog plinovoda „Turski tok“.

Lazanski je gostujući na TV Pinku objasnio kako je Makedonija najpogodnije mjesto za presjeći „Turski tok“ i spriječiti njegovu izgradnju. “Makedonija je najslabija karika tzv. „Turskog toka“ koji treba ići preko Rusije, Turske, Grčke, Makedonije, Srbije i Mađarske. Tu ga je najlakše presjeći. Turci će dati, Cipras će vjerovatno dati, Srbija će dati jer će više zaraditi od te trase nego kada bi išao kroz Bugarsku, Orban će dati i eto ti ruskog plina u Austriji. Kako to presjeći? Najlakše je zaljuljati Makedoniju – objasnio je Lazanski komentirajući nedavno zauzimanje jedne policijske stanice u Makedoniji od strane albanskih terorista.

Rekao je kako ne vidi ni jedan drugi razlog za novu albansku pobunu u Makedoniji imajući u vidu kako prema Ohridskom sporazumu oni imaju sva prava, a  njihovi se predstavnici nalaze čak i na čelu sigurnosnih službi Makedonije.